Dr. Rani Pemimpin Yang Disenangi Penduduk Meru

Dr. Abd Rani Osman, ADUN Meru merupakan nama yang tidak asing lagi di kalangan penduduk Meru, Kapar Selangor. Beliau ternyata amat disenangi oleh penduduk setempat di sana. Beliau bersungguh dan tudak jemu-jemu turun padang untuk menyelesaikan permasalahan rakyat di sana.

Baru-baru ini kami di Merah Kuning sempat mengikuti beberapa aktiviti beliau. Pada 27 Oktober 2015 Dr. Abd Rani Osman telah melawat serta memberi khidmat pemeriksaan kesihatan percuma kepada penduduk kampung di sekitar kawasan Dun Meru

 


Selain itu beliau turut memberi sumbangan kewangan dan makanan kepada 4 keluarga termasuk seorang warga berbangsa cina dalam Dun Meru


Selain itu beliau turut berkesempatan meninjau kerja kerja penurapan jalan di Jalan Telaga. Penurpan dilakukkan dari awal jalan hingga lah membawa ke Maahad Tahfiz AlQuran Wal Imamah yg terletak diatas bukit di Kg Bukit Kerayong 2 yang dijangka memberikan keselesaan buat rakyat tempatan di sana.


Demikianlan Jejak Pemimpin kita yang melibatkan aktiviti sehari bersama YB Dr Abd Rani Osman. Pastinya rakyat Selangor tidak rugi memilih wakil rakyat seumpama ini yang terbukti meletakkan kepentingan dan nasib rakyat sebagai agenda dan keutamaannya.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*