ADUN SABAK berjiwa rakyat

YB Sallehen seorang yang berjiwa rakyat, begitulah gelaran yang Merahkuning.com berikan kepada personaliti YB Sallehen. Kebajikan rakyat menjadi agenda utama beliau sebagai seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN),YB Sallehen turun padang menyantuni peserta Program Back To School anjuran Nisa Sabak Bernam dengan kerjasama Muslim Care. Pastinya dengan kehadiran YB Sallehen, menambah kegembiraan para peserta Back To School.

  

YB Sallehen menyantuni peserta di Arked Man

YB Sallehen menyantuni peserta di Arked Man

 

Sebahagian peserta bergambar bersama YB Sallehen dan isteri 

Sebahagian peserta bergambar bersama YB Sallehen dan isteri

 

 

 

Program kelolaan Unit Kebajikan dan Kaunseling (UKK) Nisa  ini bertujuan untuk memberi sedikit sumbangan dan menerbitkan keceriaan kepada para pelajar terpilih untuk membeli barang keperluan persekolahan sempena hari persekolahan yang akan bermula semula tidak lama lagi.

 

 

 

YB Sallehen menyumbangkan beg sekolah kepada peserta-peserta terpilih

 

Dalam pilihanraya 2013 yang lepas, YB Sallehen Mukhyi memenangi kerusi majoriti melayu  Dun N2. Sabak  lalu mengalahkan calon BN Abdul Halim Udin dengan kelebihan 399 undi. Beliau memperolehi 9421 undi berbanding Abdul Halim yang memperolehi 9022 undi.

 

Adalah diyakini dengan personalitinya yang mesra rakyat dan prihatin akan kebajikan mereka, YB lulusan Ijazah Pengajian Islam Al-Quran dan Sunnah daripada UKM ini dijangka terus menang di kerusi ini pada PRU akan datang.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*